ESCOLES 
L’Ateneu Universitari Sant Pacià inaugura el curs 2018-19
La institució, que articula una xarxa de dotze institucions eclesiàstiques, es consolida després de tres anys d’existència
Macià Grau 28/09/2018

L’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) va fer el dimecres 26 de setembre un altre pas de gegant en el procés de consolidació com a institució universitària que promou la docència i recerca del pensament cristià. Ho va fer amb la presentació oficial del curs 2018-19, que ja és el tercer des de la seva creació.

Precisament, durant l’acte d’inauguració, el Dr. Armand Puig, rector de l’Ateneu, va explicar quines són les iniciatives acadèmiques que han anat emergint durant aquests tres anys i que demostren la consolidació de l’AUSP. Una d’aquestes propostes és la vessant dels estudis musicals superiors, que s’ha anat accentuant progressivament: s’ha formalitzat un Màster en Patrimoni Musical Litúrgic, i un Diploma en Música Sacra, orientat a la formació dels responsables del cant i la música litúrgica de les parròquies i comunitats, va exposar el Dr. Puig. A més, el rector de l’Ateneu va aprofitar per destacar el gran avenç d’una de les facultats que integren l’AUSP, la Facultat Antoni Gaudí, que recentment ha vist reconeguts per la Generalitat de Catalunya els Graus en Història, Arqueologia i Arts Cristianes com a vies d’accés al cos de professors de Secundària en Geografia i Història i al cos de professors en Arts plàstiques i Disseny.

La inauguració del nou curs va servir també perquè el cardenal Omella, que va presidir l’acte, anunciés els canvis i rectificacions en els càrrecs dins l’Ateneu. D’una banda, el prelat va confirmar el Dr. Armand Puig en el càrrec de rector per tres anys més, i de altra, el Dr. Joan Planellas com a degà de la Facultat de Teologia, càrrec que ocuparà també per tres anys. Pel que fa al Dr. Jaume Aymar, director de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, ha finalitzat el seu sexenni de deganat a la Facultat de Filosofia, i és per això que s’haurà de votar un nou degà.

Després de presentar el nou curs, el Dr. Xavier Morlans, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, va impartir una lliçó inaugural, amb el títol Escletxes en el jo impermeable de Déu. La proposta cristiana en un món secular, en la qual va explicar la situació actual del procés de secularització: “la secularització s’ha intensificat amb els canvis accelerats de l’últim terç del segle passat, i això ha fet que la suposada capacitat de la persona per a rebre amb bona predisposició la revelació del Déu cristià s’hagi vist com ennuvolada”.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET