ESCOLES Foto: Macià Grau
“L’animació de la fe en el lleure”, una necessitat
Juanjo Fernández Sola presenta un llibre fet per ajudar els esplais a educar la fe en el lleure
Macià Grau 03/10/2018

El 2 d’octubre, la Llibreria Claret ha acollit la presentació del llibre L’Animació de la fe en el lleure (Ed. Claret), escrit per l’activista Juanjo Fernández Sola, i fet amb el suport de la Fundació Pere Tarrés.

Es tracta d’un llibre que vol donar resposta al context de secularització en què vivim actualment, i que proposa millorar l’educació en la fe en el marc dels centres d’esplai i de lleure. Per fer-ho, el seu autor ens ofereix un seguit d’iniciatives i materials que permetin apropar Déu als joves i infants, perquè d’aquesta manera el lleure els serveixi no només per al creixement humà, sinó també per al creixement en la fe.

La presentació de llibre ha comptat amb la presència del bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, que com a responsable de la Pastoral de Joventut de la Tarraconsense, ha remarcat la necessitat de millorar l’animació de la fe en el lleure: «El llibre és una eina importantíssima per donar resposta als problemes que s’estan patint als centres d’esplai i també per l’escoltisme.» Com ha exposat el bisbe durant l’acte, els moments de caràcter religiós com el de l’eucaristia tenen un seguiment gairebé nul en molts esplais, i això fa que els infants pensin que la religió no és important. Per aquest motiu, Mons. Francesc Pardo ha destacat la prioritat d’aconseguir que els joves tractin la fe en les activitats dels esplais, tal com proposa Juanjo Fernández Sola.

D’altre banda, Rafael Ruiz de Gauna, director de Relacions Internacionals de la Fundació Pere Tarrés, també ha volgut agrair l’aportació de l’autor en l’àmbit de l’educació en el lleure, i ha destacat la importància de la formació dels monitors per aconseguir que facin la fe més atractiva amb el seu testimoni.

Després de la intervenció del bisbe de Girona i de Rafael Ruiz de Gauna, Juanjo Fernández Sola ha impartit una xerrada per explicar la tesi del seu llibre, fent especial èmfasi en tots els mites relacionats amb l’educació en el lleure que s’han de superar, com són el “catequecisme”, que diu que la fe només s’ha de tractar a la catequesi, o “l’avorridisme”, que relaciona les celebracions religioses amb activitats sense interès. L’autor del llibre ha donat resposta a cadascun d’aquests mites, i ha explicat que el més important és que «els monitors puguin aportar profunditat i llum a totes les activitats, perquè d’aquesta manera serveixin en el propòsit d’animar la fe en el lleure».

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET