RÀDIO ESTEL 
“Som molt optimistes en la lluita contra el càncer”
Irene Rius, primera autora de l’estudi de la Vall d’Hebrón sobre un nou fàrmac
 05/10/2018

“S'endarrereix el que començava endarrerit per un desacord d'un acord que sembla que han acordat sense permís del lletrat. Queda clar el que està passant, oi?”

Així ha començat Joan Trias l’A Primera Hora d’aquest divendres, tot resumint la 3a sessió de control al govern al Parlament de Catalunya fallida...

“Som molt optimistes en la lluita contra el càncer”
Un equip del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia ha demostrat l'eficàcia d'un fàrmac, provat en ratolins amb sang de pacients malaltes, que serveix per combatre un tipus de càncer de mama en pacients que no responen a altres tractaments. Aquest fàrmac actua a partir d'immunoteràpia dirigida directament a les cèl·lules tumorals. N’hem parlat amb la primera autora de l’estudi, Irene Rius.

“El fàrmac recluta els globuls blancs que troba per la sang i els porta al tumor, desprenen una sèrie de substàncies que maten específicament el tumor”, ha explicat Rius. Aquest fàrmac “serveix per complementar la quimioteràpia”.

Judici a Catalunya Caixa
Robert Casajoana, economista i director acadèmic d'ISEFI (Institut Superior d’Empresa i Finances), ha comentat la primera declaració davant del jutge de qui va ser ministre, alcalde de Barcelona i director de CatalunyaCaixa, Narcís Serra, per inflar els sous dels directius en plena crisi econòmica. 

“És un dels exemples que vam tenir amb moltíssimes caixes. Els partits van situar als seus polítics, i a l'hora de la gestió potser són bons polítics però no bons gestors de caixa. Com està en 'modo judici', és normal que vulgui mostrar aquesta postura de fermesa, però no li dono més importància”

El professor Daniel Ruiz Trillo ha fet divertit aprendre català a Truc Curt i hem descobert la banda de rap Not for this world (NFTW) a Nous Estels a través d’un dels integrants, en Pablo.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET