VATICÀ 
El Papa posa en valor els joves
Centenars de nois i noies es troben amb Francesc a l’aula Pau VI
AICA 08/10/2018

Organitzada i promoguda per la Secretaria General del Sínode dels Bisbes i la Congregació per a l’Educació Catòlica dissabte 6 d’octubre es va celebrar una trobada amb el lema “Nosaltres per a. Únics, solidaris i creatius”.

Centenars de joves es van trobar amb el papa Francesc a l’aula Pau VI del Vaticà. El Pontífex va aprofitar per explicar que “el Sínode és fruit d’un treball en el qual vosaltres vau ser i sou protagonistes”.

En un clima de festa, entre cants i danses els joves van presentar diferents testimonis que parlen de les dificultats que travessen, les seves fragilitats i esperances, com és de difícil trobar-se un mateix i afirmar-ne la identitat.

Vosaltres no teniu preu, no sou mercaderies. No us deixeu comprar, no us deixeu seduir, no us deixeu esclavitzar per colonitzacions ideològiques per ser esclaus o dependents”, els va advertir Francesc.

El Pontífex els va adreçar aquestes paraules després d’escoltar diferents experiències de joves com un que va deixar les drogues, un altre que va fugir de la guerra o un jove que va explicar com va deixar l’addicció a la pornografia.

Els joves van llegir algunes preguntes per al Papa i els pares sinodals presents en l’acte referents a la recerca del sentit de la vida, la família, els problemes socials, les noves tecnologies, les minories religioses i la forma de canviar la “imatge negativa i trista” de l’Església pels recents escàndols d’abusos.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET