CULTURA 
La «Pietat Desplà» surt de la catedral de Barcelona per fer una ruta internacional
Serà la primera vegada que l’obra mestra del segle XV es mostri fora de la catedral
Redacció 11/10/2018

La Pietat Desplà de la catedral de Barcelona, considerada la millor obra del segle XV de la Península, ha començat una ruta internacional que la portarà a diversos museus d’arreu del món per primera vegada. L’obra, que s’exposa habitualment a la Sala Capitular de la catedral de Barcelona, ha estat cedida pel Capítol de la catedral, per formar part de la mostra antològica de Bartolomé Bermejo organitzada pel Museu del Prado i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell.

D’aquesta manera, durant els propers mesos l’obra es podrà visitar al Museu del Prado de Madrid, a la National Gallery de Londres, i també al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

L’exposició antològica de Bermejo constarà de 48 obres procedents de les col·leccions de més de 25 prestadors. Del 9 d’octubre fins al 27 de gener del 2019 s’exhibirà al Museu del Prado, i des del 14 de febrer fins el maig de 2019 es podrà veure al Museu Nacional d’Art de Catalunya. L’última escala d’aquest periple serà a la National Gallery de Londres, encara que les dates no estan confirmades. Un cop acabi la gira, la Pietat Desplà tornarà a exposar-se al seu espai original a la catedral de Barcelona.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET