ACTIVITATS Foto: Antoni Panyella
Cloenda dels actes en record del bisbe Joan Carrera
Durant aquests mesos, se l’ha recordat als llocs més significatius de la seva vida amb motiu del 10è aniversari del seu traspàs
Macià Grau 15/10/2018

El 6 d’octubre passat, es va celebrar al monestir de Sant Jeroni de la Murtra la cloenda dels actes commemoratius del 10è aniversari de la mort del bisbe Joan Carrera. L’acte, que va comptar amb la participació d’Albert López Vivancos, va servir per posar el punt final al seguit d’activitats organitzades amb l’objectiu de recordar el bisbe Joan, que van començar el 12 de maig amb la celebració del seu aniversari a la catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat.

Per tal de recordar aquestes celebracions, la web del Memorial Bisbe Carrera ha publicat un breu resum de les més destacades, on explica també que s’estan realitzant gestions per tal de posar el nom del bisbe Joan a un carrer proper a la catedral de Barcelona.

Un dels actes centrals del Memorial Bisbe Carrera es va fer el 27 de setembre al Seminari de Barcelona, en forma de ponència que va moderar Francesc Rosaura, director del programa “Signes del temps”, i en la qual es va recordar la pastoral d’acollida i integració del bisbe Joan. Sota el nom de “Recordem el bisbe Joan”, a l’acte van participar el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, el Sr. Marcel·lí Joan, l’arquebisbe d’Urgell Mons. Joan Enric Vives, Mn. Felip Juli Rodríguez, rector del Seminari, i el cardenal Lluís Martínez Sistach.

Posteriorment, 29 de setembre, es va organitzar una pregària davant la tomba on descansen les despulles del bisbe Joan, al cementiri de Montjuïc. L’acte va deixar moments de silenci, pregària i reflexió, de la mà de la poesia de Javier Bustamante.

Finalment, el 3 d’octubre, el mateix dia en què es complien els deu anys de la mort del bisbe Joan, es va celebrar una missa per la seva ànima a la catedral de Barcelona, que va presidir el cardenal Lluís Martínez Sistach. El resum complet de les activitats es pot veure a la pàgina web del Memorial Bisbe Joan Carrera: memorialbisbejoancarrera.blogspot.com.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET