ARQUEBISBAT DE BARCELONA Foto: Agustí
Neix el moviment d’Acció Catòlica General a Barcelona
L’associació aglutinarà per primera vegada el moviment cristià d’adults, el de joves, i el d’infants en una sola entitat
Macià 22/10/2018

El 21 d’octubre passat, la parròquia de Sant Pau del Camp, a Barcelona, va acollir la trobada fundacional del moviment d’Acció Catòlica General, una associació que unirà per primera vegada als tres moviments cristians de l’arxidiòcesi de Barcelona: el Moviment Cristià d’Adults (MCA), el de joves (MCJ), i el d’infants (MCI).

Aquests tres sectors fins ara havien treballat de manera independent, fins que l’any 2007 van veure la necessitat d’unir-se en un sol moviment per tal d’aconseguir una realitat organitzativa que facilités l’itinerari formatiu cristià des de la infància, la joventut i l’edat adulta en un mateix marc. Amb aquesta intenció, i amb el suport de la Conferència Episcopal Espanyola, es va iniciar el procés que ha finalitzat amb la creació d’Acció Catòlica General.

La trobada fundacional, que va fer-se sota el títol de “Sortim i caminem junts”, va comptar amb la participació de representants dels tres moviments, que de manera conjunta van presentar el nou projecte i van explicar tot el que es vol construir amb aquesta etapa que tot just comença. Àngels Carrió, presidenta del MCJ, va destacar que el nou moviment “facilitarà la continuïtat dels joves dins l’Església”, alhora que va aclarir que “l’autonomia de cadascun dels tres sectors està garantida”. Per la seva banda, Toni Roman, consiliari general del Moviment Cristià de Joves, va remarcar la importància d’aquesta fita que, com va explicar, “ajudarà a potenciar el protagonisme dels laics en el seu propi procés de fe”.  

Després de la presentació i d’una pregària, els tres sectors es van dividir per fer una dinàmica de grup en la qual els seus membres es van presentar i van compartir la seva experiència de fe durant tot el matí. Ja a la tarda, es va presentar oficialment l’Acció Catòlica General, i es va finalitzar la jornada amb una eucaristia presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sergi Gordo.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET