ESGLÉSIA CATALUNYA 
Tot a punt per la tercera edició de la Setmana de la Bíblia
Se celebrarà del 26 de novembre a l’1 de desembre, sota el lema “La paraula és molt a prop teu”
Macià Grau 29/10/2018

Després que l’any 2016 el papa Francesc fes pública la carta apostòlica Misericordia et misera on animava a les parròquies d’arreu del món a renovar el compromís a favor de la difusió i l’aprofundiment de la Sagrada Escriptura, les diòcesis de Catalunya van decidir seguir les seves indicacions i van impulsar la creació de la Setmana de la Bíblia, una iniciativa feta per animar els creients a envigorir la proximitat de la Paraula de Déu.

Gràcies a aquesta efemèride, des d’aquell mateix any a Catalunya s’ha dedicat la setmana prèvia al Diumenge de la Paraula (2 de desembre) al coneixement i difusió de la Sagrada Escriptura i d’aquesta manera s’ha aconseguit fer més propera la Paraula de Déu al poble.

Tercera edició de la Setmana de la Bíblia

La tercera edició de la Setmana de la Bíblia se celebrarà del 26 de novembre a l’1 de desembre sota el lema “La paraula és molt a prop teu” (Dt 30,14) i comptarà amb un gran nombre d’activitats que es faran a les parròquies i altres comunitats.

D’entre les més destacades, en destaca la distribució gratuïta que es farà del llibre dels Fets dels Apòstols, que els fidels podran adquirir a les seves respectives parròquies o també a la seu de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel (Comptes de Bell-Lloc, 67-69), entitat promotora de la Setmana de la Bíblia. D’altra banda, s’ha organitzat una meditació bíblica sobre la façana de la Passió de la Sagrada Família, que tindrà lloc al mateix temple el dimarts dia 27 d’octubre a les 8 del vespre. L’acte, que estarà presidit pel cardenal Omella i el conduirà el Dr. Armand Puig, serà d’entrada lliure, tot i que s’hauran de reservar les invitacions al Centre de Pastoral Litúrgica (CPL).

Tant aquestes iniciatives com totes les que es faran durant aquests set dies han estat possibles gràcies al patrocini de la Conferència Episcopal Tarraconense i el suport de cinc entitats religioses més, que un any més han contribuït per apropar el món de la Bíblia als diversos grups parroquials i comunitats: l’abadia de Montserrat, l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret, i Ràdio Estel – Catalunya Cristiana.

El calendari complet de les propostes i activitats es pot consultar a la pàgina web de la Setmana de la Bíblia: www.setmanadelabiblia.cat

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET