ESGLÉSIA MÓN 
Absolta Asia Bibi
El suprem pakistanès anul·la la pena de mort sobre la dona cristiana
AsiaNews 31/10/2018

El Tribunal Suprem del Pakistan ha anul·lat la pena de mort d’Asia Bibi, la dona cristiana acusada de blasfèmia per haver insultat el profeta Mahoma el 2009.
El Tribunal va estudiar el 8 d’octubre l’apel·lació a la condemna a mort i es va reservar el veredicte perquè va afirmar que hi havia contradiccions en les declaracions dels testimonis.

“La sentència de mort s’anul·la. Asia Bibi és absolta de tots els càrrecs”, ha afirmat el president del Suprem, Saqib Nisar. L’anunci s’ha fet entre fortes mesures de seguretat amb policia antidisturbis i especialistes en desactivació de bombes.

 Asia Bibi va ser condemnada a mort el 7 de novembre del 2010 per un tribunal de Panjab. Va ser arrestada per blasfèmia el juny del 2009, després d’una discussió amb unes dones que l’acusaven d’haver insultat l’islam i Mahoma.

Alguns dels defensors d’aquesta dona cristiana van ser el governador del Panjab, Salman Taseer, un musulmà assassinat el 2011, i el catòlic Shahbaz Bhatti, ministre de Minories, assassinat uns mesos més tard.

Durant tots aquests anys cristians d’arreu del món han pregat insistentment per salvar la vida d’Asia Bibi.

 El febrer passat el papa Francesc va rebre al Vaticà una de les filles d’Asia i el seu marit. El Pontífex va pregar especialment per la dona cristiana i va dir a la seva filla: “Sovint penso en la teva mare i prego per ella.”

Davant de l’alegria dels activistes dels drets humans i de la comunitat cristiana per aquest veredicte, Islamabad està en alerta perquè el cap del partit islamista Tehreek-e-Labbaik Pakistan, Khadim Hussain Rizvi, ha organitzat una protesta nacional contra l’absolució. La policia també vigila els llocs de culte cristians més importants, en previsió de possibles atacs.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET