ESGLÉSIA ESPANYA 
José María Gil Tamayo, nou bisbe d’Àvila
Actualment és el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola
SIC 06/11/2018

El papa Francesc ha nomenat el sacerdot José María Gil Tamayo bisbe d’Àvila. Nascut el 1957 a Zalamea de la Serena (Badajoz), José María Gil Tamayo és llicenciat en Estudis Eclesiàstics i en Ciències de la Informació a la Universitat de Navarra.

Va desenvolupar la seva tasca pastoral durant nou anys en pobles de la seva diòcesi (Mérida-Badajoz) com a rector, vicari parroquial i professor de Religió. Va ser director de la Delegació diocesana de Mitjans de Comunicació i de l’Oficina d’Informació. També va ser delegat episcopal per al Patrimoni Cultural.
 
Ha estat professor a la Universitat de Salamanca, a la Universitat Catòlica del Salvador i ha dictat conferències a Puerto Rico. Dins del seu currículum el trobem com a expert del Comitè Episcopal Europeu de Mitjans de Comunicació, col·laborador de la Xarxa Informàtica de l’Església a Amèrica Llatina (RIIAL) i com a assessor sobre temes de pastoral de les comunicacions als bisbes de les Conferències Episcopals del Salvador i Xile.

Va ser portaveu en llengua espanyola del Sínode de Bisbes del 2012 i va ser adjunt per a la llengua espanyola del portaveu de la Santa Seu durant el període de renúncia de Benet XVI, seu vacant, conclave i elecció del papa Francesc.

A la cúria romana ha estat consultor del Consell Pontifici de les Comunicacions Socials i durant 13 anys ha estat director del Secretariat de la Comissió de Mitjans de Comunicació Social de la Conferència Episcopal Espanyola.

Actualment, Gil Tamayo, natural de Zalamea de la Serena (Badajoz), és secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola.

L’ordenació episcopal tindrà lloc el proper 15 de desembre, a les 11.00, a la catedral de Crist Salvador d’Àvila.

José María Gil Tamayo substitueix Mons. Jesús García Burillo al capdavant de la diòcesi d’Àvila des del 2003.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET