CULTURA Foto: Fragmenta Editorial
Defunció del P. Lluís Duch, monjo de Montserrat
Teòleg i antropòleg, deixa un llegat de nombroses obres
 12/11/2018

El dissabte 10 de novembre va morir als 82 anys al monestir de Montserrat el P. Lluís Duch. Feia 55 anys que era monjo i 49 que havia estat ordenat sacerdot. S’havia doctora en teologia a la Universitat de Tübingen, Alemanya, i havia exercit la docència a institucions com ara la Facultat de Teologia de Catalunya, l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona o la mateixa Escola Teològica de Montserrat.

La seva obra gira a l’entorn de la teologia i l’antropologia de la religió, temes que va deixar palesos en diversos llibres: De la religió a la religió, Religió i comunicació o L’Exili de Déu. També va traduir al català obres clàssiques de grans autors de la tradició protestant, com ara el mateix Luter, Müntzer o Bonhoeffer. La seva trajectòria va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordi l’any 2011 i amb el llibre d’homenatge Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluís Duch, a cura de Joan-Carles Mèlich, Ignasi Moreta i Amador Vega.

La seva mort ha consternat el món teològic i intel·lectual. Ignasi Moreta, editor de Fragmenta Editorial, on s’havien publicat algunes de les seves darreres obres, ha declarat a Ràdio Estel que Lluís Duch «tenia una cultura humanística molt àmplia. Semblava que ho havia llegit tot». El funeral se celebrarà aquest dimarts a les 10.45 a la basílica del monestir de Montserrat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET