ACCIÓ SOCIAL 
Arrels Sant Ignasi reivindica el dret a l’habitatge
El darrer any, el nombre de persones sense llar a Lleida s’ha incrementat un 31%
Macià Grau 26/11/2018

La fundació Arrels Sant Ignasi, una entitat que treballa en l’atenció a les persones que es troben en una situació vulnerable a la província de Lleida, es va manifestar el 22 de novembre a la plaça de la Paeria de Lleida per reivindicar el dret a l’habitatge, amb motiu del dia de les persones sense llar que es va celebrar diumenge passat.

L’acte reivindicatiu va comptar amb la participació de més de 140 persones, entre voluntaris i ciutadans, que conjuntament van construir una casa amb caixes de cartró per tal de representar el tipus d’habitatge que tenen les persones sense llar. Posteriorment, dos portaveus de l’organització, Roger Torres i Dolores Cabello, van llegir un manifest per recordar el dret que tenen totes les persones a tenir una llar pròpia amb dignitat, permanent i en pau.

Digues prou. Ningú sense llar” va ser el títol del manifest, que va recordar que a Catalunya hi ha més de 5.000 persones en situació de sense sostre, i més de 48.000 amb un allotjament inadequat. És per això que des d’Arrels Sant Ignasi es va fer una crida a lluitar per aconseguir “una societat justa, compromesa i inclusiva, que vegi les potencialitats i fortaleses de les persones i no només les seves mancances”.

D’altra banda, els diversos membres de l’entitat que van participar a la manifestació van aprofitar per explicar als ciutadans que durant aquest 2018 el nombre de persones sense llar a Lleida s’ha incrementat un 31%, i que ja són 717 les persones que actualment viuen al carrer de la ciutat.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET