UN NOU LLINDAR 
L’oferiment d’un nou temps lluminós
Sebastià Taltavull 27/11/2018

Sempre m’han agradat els temps en els quals es comença a viure quelcom nou. Més encara, si això no queda reduït a una sensació del moment, sinó que és oferta de llarga durada. Així intento viure l’inici de l’Any litúrgic que comença amb el temps d’Advent i s’allarga a tot l’any. D’altra part, en totes les activitats ens solem guiar pel ritme escolar; té una certa lògica, però també crec que el ritme de la litúrgia de l’Església és molt pedagògic i assenyala un camí formatiu a partir de la vivència dels esdeveniments de la història de la salvació, tal com ens els presenta la Paraula de Déu i els vivim en el cor de la vida cristiana amb la força dels sagraments.

«Amb l’Advent comença un temps nou, en el qual se’ns convida —perquè és un temps d’esperança— a ser persones obertes, alegres, esperançades, atentes a la Paraula de Déu i als signes dels temps, fetes al canvi constant, disposades sempre al diàleg»

Amb l’Advent comença un temps nou, en el qual se’ns convida —perquè és un temps d’esperança— a ser persones obertes, alegres, esperançades, atentes a la Paraula de Déu i als signes dels temps, fetes al canvi constant, disposades sempre al diàleg, especialment quan aquest es fa art i pregària, font de bona convivència. És el tarannà que dona qualitat humana a qui està disposat a aprendre de qualsevol esdeveniment. Ara, el que s’apropa i més important és el naixement de Jesús, el misteri del Déu que es fa home, història, company de camí, quelcom inèdit, però real. Ell mateix és llum. Pensem que caminar a les fosques és perillós, és anar sense rumb, sense direcció, a mercè no se sap prou bé de quins indicadors, sols, amb molts riscos al davant.

Acollir Jesús voldrà dir acceptar l’estil de vida que ens proposa, alhora que ens convida a ser bona notícia per a tothom, un gest de conversió. Per això, creure en ell és optar per la lluminositat d’una vida viscuda en el goig i el servei als altres. D’ell, que ha dit: «Jo soc la llum», aprenem la flama de la confiança que ens ajuda a anar per tot arreu amb la cara ben alta; la flama de l’entusiasme que ens fa posar tot el cor i l’esforç en allò que fem; la flama de la llibertat que ens capacita a fer el bé; la flama de l’amor que tot ho creu, que tot ho aguanta, que tot ho espera i no passa mai. La flama de l’esperança que fa caminar a peu segur i decidit. Vet aquí l’oferiment d’un nou temps lluminós!

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe de Mallorca

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET