ESGLÉSIA CATALUNYA 
Riudoms posa en marxa una campanya de micromecenatge per recuperar el so de les campanes
La caiguda d’un llamp al campanar de l’església va causar grans desperfectes a l’estructura i a la instal·lació elèctrica
Redacció 27/11/2018

La nit del 8 de novembre, l’impacte d’un llamp al campanar de l’església de Riudoms (arquebisbat Tarragona) va cremar tota la instal·lació elèctrica del temple i va posar en perill l’estructura de la cúpula i l’interior del campanar. Els danys van malmetre des del mecanisme que fa sonar les campanes fins a la climatització de la capella, i una vegada els tècnics els van haver analitzat van estimar que reparar-los podria tenir un cost superior als 50.000 euros.

Per tal d’afrontar el cost tant elevat de les obres, el mateix poble de Riudoms ha engegat una campanya de micromecenatge que té un objectiu clar: aconseguir que les campanes tornin a sonar aviat. La campanya, que rep el nom de “Més forts que el llamp”, pretén recollir els 3.500 euros que costa arreglar la campana grossa en un termini de 50 dies, mitjançant donatius que es podran fer a la pàgina web www.totsuma.cat/projecte/1670.

Cada donatiu, a més, tindrà una recompensa, que anirà des d’un imant o una ampolla de cava fins a una litografia de l’artista Jaume Queralt i un sopar al mateix campanar. Tal com han explicat els responsables de la iniciativa, només es cobraran els donatius si s’arriba a l’objectiu marcat de 3.500 euros, i en el cas que s’aconseguissin recollir més diners, es destinarien a la recuperació del campanar.

 

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET