EDITORIAL 
Llibertat religiosa vulnerada
Redacció 04/12/2018

Recentment, Philipp Ozores, secretari general d’Ajuda a l’Església Necessitada (ACN), ha visitat la seu de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel. Aquesta fundació pontifícia acaba de fer públic el seu informe biennal sobre la Llibertat Religiosa al món. El respecte a la llibertat de consciència, de creença i de religió està emparat en l’article 18 de la Declaració Universal de Drets Humans. Dissortadament cada vegada es detecten més atacs i violacions a aquest dret fonamental de les persones.

Aquest informe és l’únic en la seva classe editat per una entitat de l’Església catòlica. El seu prestigi explica que la seva utilització per part de diferents estaments socials en diverses nacions cada vegada sigui més sovintejada. En l’informe s’analitzen els atacs a la llibertat religiosa els orígens dels quals venen majoritàriament del radicalisme islàmic, de règims totalitaris, de nacionalismes extrems i del relativisme ferotge que vivim en molts països occidentals. I fidels a l’esperit del P. Werenfried van Straaten, fundador d’ACN, s’exposen i es registren violacions del dret fonamental a la llibertat religiosa, siguin quins siguin els seus orígens.

En aquest número de Catalunya Cristiana el nostre corresponsal a Egipte, Javier Molina, presenta el cas del país del Nil on la persecució contra els cristians no s’atura. La minoria cristiana hi viu el dol dels repetits atacs terroristes que ha sofert davant de la passivitat i la inacció i l’anuència del govern. El departament de minories de la Comissió Egípcia per als Drets i les Llibertats ha recopilat els atacs i incidents que des de l’arribada del dictador Al-Sisi al poder, ha sofert la comunitat copta: 114 cristians han perdut la vida en una desena d’atacs terroristes que ha provocat l’èxode forçat del nord del Sinaí. Cal sumar-hi 31 incidents de violència sectària en diverses zones del país amb turbes de musulmans radicals atacant esglésies, negocis i propietats privades de veïns cristians. La discriminació arriba fins i tot a prestigiosos futbolistes cristians.

En aquest temps d’Advent convé que les parròquies, comunitats i moviments, tinguem ben presents els cristians perseguits d’arreu del món. Hem de conèixer la seva situació, pregar per ells i fer esforços solidaris perquè cessi aquesta persistent vulneració d’un dret fonamental i puguin mantenir viva l’esperança activa.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET