Xavier Puigdollers i Lluís Batlló, aquest dimarts en el programa 'El Mirador' a Ràdio Estel
PROGRAMES 
"Hi ha indicis per pensar que no hi ha garanties d'un judici just"
L'advocat Xavier Puigdollers, en un col·loqui amb el penalista Lluís Batlló, diu que la lentitud en la causa per l'1-O "provoca desconfiança"
@IgnasiMiranda 18/12/2018

Lluís Batlló, advocat penalista, i Xavier Puigdollers, advocat i president de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort, han parlat aquest dimarts, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', sobre l’inici del judici per l’1 d’octubre, marcat pel conflicte polític a Catalunya i per la vaga de fam de 4 dirigents independentistes empresonats. "Jo confio en la justícia, encara que no sigui perfecta", ha dit Batlló. L'advocat ha destacat que, "durant uns dies de setembre i octubre de 2017, va passar alguna cosa que podria ser valorada com un delicte". Dit això, ha aclarit que "ara potser desobediència o malversació serien delictes que s'ajustarien més a la realitat que no pas la rebel·lió que va establir el jutge Pablo Llarena, perquè està clar que el moviment va ser pacífic".

Puigdollers, per la seva banda, ha denunciat que "el fet que s'hagi trigat tant de temps de valorar judicialment el que va passar l'any passat provoca desconfiança en la justícia". El també lletrat ha afegit, en aquesta línia, que "hi ha indicis suficients per pensar que, en aquest judici, no hi ha prou garanties que sigui just". El judici per l'1 d'octubre, en qualsevol cas, ha viscut aquest dimarts el primer dia amb les qüestions prèvies al Suprem, que vol impedir que la vaga de fam dels quatre empresonats endarrereixi l’inici de la vista ordinària, prevista ja formalment per al gener. L'alt tribunal té al davant la responsabilitat d’intentar que els encausats vagin a la vista sense un deteriorament important en el seu estat de salut.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 18 de desembre.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET