ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Mitjans CET
L’Església catòlica de Catalunya presenta la seva primera Memòria Anual d’Activitats
Les 10 diòcesis amb seu a Catalunya han elaborat un informe on apareix tot el treball realitzat durant l’any
Redacció 19/12/2018

Fruit de la voluntat de transparència amb la societat, i després que els darrers cinc anys la Conferència Episcopal Espanyola s’hagi compromès a presentar un informe anual per justificar les quantitats rebudes de l’Estat, les 10 diòcesis amb seu a Catalunya han decidit elaborar per primera vegada una Memòria Anual d’activitats. Com ha explicat Norbert Miracle, vicesecretari de la CET, aquest document s’ha fet de la forma més adequada i fiable possible, i inclou tots els aspectes rellevants de les 2.117 parròquies que formen les diòcesis catalanes durant l’any.

Gràcies a la confecció d’aquesta memòria, que es pot consultar a la pàgina web de l’arquebisbat de Tarragona i en el pdf adjunt d’aquest article, s’han pogut conèixer dades molt significatives, com per exemple la quantitat de sagraments administrats durant el curs: 4.000 celebracions del matrimoni, 20.000 baptismes, 17.248 celebracions de primera comunió i 6.351 administracions del sagrament de la confirmació.

D’altra banda, la memòria també inclou dades de tot el que està relacionat amb la solidaritat, i mostra les xifres de totes les aportacions econòmiques i de personal que l’Església catalana ha fet amb institucions com Càritas, sempre amb l’objectiu d’ajudar els més pobres i marginats. A més, el document també permet veure que l’Església té cura de moltes obres d’art de primer nivell, que conserva amb pocs recursos, i que com diu Norbert Miracle, “proporciona importants estalvis a l’Estat i un gran servei al poble”.

Tota la informació recollida a la Memòria Anual ha ajudat a comprovar la importància dels recursos econòmics que l’Església rep mitjançant la X de la Declaració de la Renda, que suposa el 22% dels seus ingressos. La resta de recursos de les diòcesis provenen d’altres fonts, principalment d’aportacions voluntàries dels fidels i de la gestió dels seus propis recursos.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET