Xavier Torrens, Ivan González i Lluís Batlló, aquest dijous en 'El Mirador', on també ha participat Eugenio Narbaiza
PROGRAMES 
"Vox va contra la Constitució quan proposa suspendre autonomies"
Xavier Torrens, en conversa amb Lluís Batlló, Ivan González i Eugenio Narbaiza, diu que el partit d'ultradreta "ha de quedar exclòs"
@IgnasiMiranda 27/12/2018

Ivan González, economista i màster en Economia Social, Lluís Batlló, advocat penalista, Xavier Torrens, professor de Ciència Política a la Universitat de Barcelona, i Eugenio Narbaiza, analista polític resident a Andalusia, han analitzat aquest dijous, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', la situació política a Espanya en el final d’un any marcat pel conflicte a Catalunya i per noves sacsejades, l’última especialment a Andalusia, on les eleccions del 3 de desembre han alterat notablement l’escenari, amb la irrupció de Vox, la pujada de Ciutadans i la forta baixada del PSOE. Torrens ha defensat "que Vox quedi exclosa de la Mesa del Parlament", cosa que finalment no s'ha produït perquè hi ha entrat, però "sobretot de qualsevol acord de governabilitat". El professor de la Universitat de Barcelona ha explicat que "és un partit d'ultradreta contrari a la Constitució i als valors de la democràcia en alguns dels 100 punts del seu programa, per exemple quan demana anul·lar qualsevol llei contra la violència de gènere o suspendre comunitats autònomes, entre elles la de Catalunya"

En aquesta línia, Xavier Torrens ha afegit que "els extremismes no són bons, i creixen també a causa dels errors d'altres partits, i en aquest cas hi ha responsabilitats del PP, de Ciutadans i del PSOE". Igualment ha apel·lat a la responsabilitat de països com ara Alemanya, on la ultradreta "queda aïllada" amb pactes transversals. Per la seva banda, Lluís Batlló ha comentat que el nou escenari andalús "és una realitat que els partits han d'assumir", mentre que Ivan González ha destacat que "Vox representa un vot de protesta que haurà de suavitzar-se" quan aterri en la realitat. Finalment, l'analista Eugenio Narbaiza, que viu a Andalusia, s'ha mostrat convençut que "Juan Manuel Moreno, del PP, serà el nou president de la Junta d'Andalusia, perquè la nova presidenta del Parlament, Marta Bosquet, elegida aquest mateix dijous, té la potestat de proposar candidat a la investidura, i els suports són els que són".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 27 de desembre.

S’ha constituït aquest matí el Parlament andalús, amb la posada en escena del nou pacte entre PP i Ciutadans i el més que probable acord d’investidura i governabilitat amb la participació de Vox. La incidència d’aquest procés polític, amb el debat d’investidura previsiblement al gener (que serà declarat mes hàbil), en el panorama general és un fet també. El govern de Pedro Sánchez segueix pendent de presentar els pressupostos també el mes vinent, sense majoria assegurada, i amb el conflicte de Catalunya ben viu, malgrat els contactes de la setmana passada entre els presidents català i espanyol a Barcelona.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET