PROGRAMES 
Cada cas d'agressió sexual es diferent
El fenòmen dels casos de violacions o abusos sexuals es una xacra que cal erradicar a través de l'educació
 08/01/2019

Dintre dels molts problemes socials que hi  ha a la  nostre societat, darrerament destaquen els casos d'abusos sexuals, o els casos de violacions en grup, i que a més a més molts d'aquests delictes després són gravats a les xarxes a través de telèfons mòbils, i són difosos per internet. Es conegut que aquest tipus d'agressions i d'abusos exuals no paren de créixer com es el cas de Laredo a Cantàbria, a Borriana al Pais Valencià, o el cas de " la Manada "a  Navarra, cas aquest últim, que ha generat molta polémica.


Avui al programa a Primera Hora n'hem parlat amb el Director del Programa de Criminologia de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Josep Maria Tamarit i ha alertat que " Cada cas d'abús sexual o de violació es diferent  i últimament estan creixent el percentatge de denúncies per aquest tipus de delictes "  Tamarit ha destacat  que " darrere de tot abús sexual hi ha un abús de poder, i els efectes per la víctima poden ser molt greus, en funció del suport que aquesta rebi per part de la societat en general ". L'educació a les escoles, la formació, i l' informació que han de tenir les víctimes sobre els riscos que corren elles mateixes", es clau per poguer resoldre millor aquests problemes, les persones que hagin patit aquesta mena de delictes ".

Per cabar el Doctor en criminologia,  ha confirmat que l'actual  " Codi Penal Espanyol està sent discutit pels experts per tal d'establir-hi canvis en les paraules com abús sexual per violació, i canviar diferents adjectius en relació a aquests  delictes d'indole sexual. També ha dit que  "a la justícia s'està debatent a hores canvis que endureixin les penes per a les persones que hagin comès una violació o un abús sexual determinat" .

 " Una millor educació a les escoles i una millor formació ajudaran al conjunt de la societat a poguer erradicar les violacions i les agressions sexuals".  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET