ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: MCS Arquebisbat de Tarragona
L’arquebisbat de Tarragona inaugura la primera fase del Jardí Bíblic
Es tracta d’un espai pedagògic, situat al pati interior de la Casa dels Concilis del Museu Bíblic Tarraconense
Redacció 23/01/2019

El dilluns 21 de gener, l’arquebisbat de Tarragona va inaugurar al Museu Bíblic Tarraconense la primera fase del Jardí Bíblic, un espai pedagògic situat al mateix pati interior de la Casa dels Concilis —que forma part del museu—, i que servirà com a zona de pau i espiritualitat que propiciï el trobament intercultural.

Com va explicar durant la inauguració Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic, aquest Jardí Bíblic s’ha fet seguint l’objectiu fundacional de l’entitat, que és el de transmetre el coneixement dels valors espirituals i culturals de les Sagrades Escriptures. Per aquest motiu, el jardí compta amb tres escultures monumentals d’Abraham, sant Pau i sant Fructuós, totes fetes per l’escultor tarragoní Bruno Gallart, que ja va treballar en la porta de la façana de la Glòria de la Sagrada Família de Barcelona amb Josep Maria Subirachs. D’altra banda, aquest nou espai també permetrà als visitants descobrir la riquesa del patrimoni arqueològic del subsòl de Tarragona, com per exemple un capitell romà situat a l’interior del jardí i que pertanyia a la columnata dels porticats del recinte pagà que travessava el mateix pati.

Un cop acabada aquesta primera fase, està previst que properament s’hi incorporin diverses creacions artístiques de Mn. Joan Curieses que evocaran ciutats de Terra Santa, a més d’una nova sala que està en construcció i que servirà per la lectura i la reflexió.

Aquesta primera intervenció ha tingut un cost aproximat de 25.000 euros, i ha estat possible gràcies a la col·laboració de diverses institucions, entre les quals hi ha la Direcció General d’Afers Religiosos, el Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Tarragona, l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, l’Associació Cultural de Sant Fructuós, i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET