BISBATS Foto: Lluís Closa
La diòcesi de Solsona s’acomiada de Mons. Traserra Cunillera
Una multitud de fidels participen en una emotiva missa funeral en record del bisbe emèrit
Redacció 04/02/2019

El divendres 1 de febrer, fidels provinents de diverses parròquies de la diòcesi de Solsona es van aplegar a la catedral de Solsona per acomiadar-se del seu bisbe emèrit, Mons. Traserra Cunillera, en una emotiva i participada missa funeral.

La celebració, que va començar a les 11h del matí i va estar presidida precisament pel substitut de Traserra, el bisbe Xavier Novell, va comptar amb la presència d’una cinquantena de preveres i un gran nombre de personalitats, entre els quals destaquen l’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan Enric-Vives, el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez, i l’abat de Poblet, el P. Octavi Vilà.

Per tal de dir adéu a Mons. Traserra, que va ser bisbe de Solsona durant nou anys, els feligresos que van omplir la catedral van acompanyar la missa amb dos cants molts representatius dins la diòcesi, com són l’Himne de la Coronació de la Mare de Déu del Claustre i el Virolai a la Mare de Déu de Queralt.

En finalitzar la celebració, l’arquebisbe d’Urgell va pronunciar unes paraules en record del bisbe Jaume, com a “gran amic seu que era”, i el bisbe Xavier va convidar els fidels a donar-li el condol, ja que considerava el bisbe emèrit com un membre més de la seva família.  

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET