ESGLÉSIA CATALUNYA 
“Demanem perdó per les coses que no s’hagin pogut fer prou bé i hagin facilitat comportaments indignes”
El P. abat de Montserrat es disculpa amb les víctimes dels abusos sexuals i expressa la seva voluntat de transparència total a la comunitat
Redacció 04/02/2019

Després que Montserrat anunciés la creació d’una comissió externa per analitzar els casos denunciats d’abusos sexuals a menors, el P. abat de Montserrat, Josep M. Soler, ha volgut reiterar la condemna rotunda dels fets i la voluntat de transparència total per part de la comunitat benedictina.

Ho ha fet durant l’homilia de la Solemnitat de la Dedicació de la Basílica, celebrada a Montserrat el diumenge 3 de febrer, que ha centrat principalment en el perdó a les víctimes: “Els meus germans de comunitat i jo mateix demanem humilment perdó a les víctimes; ens solidaritzem amb el seu dolor i els oferim el suport de la comunitat. Els abusos sexuals a menors per part de persones consagrades a Déu ens dolen profundament perquè fereixen la part més vulnerable de les víctimes i traeixen la confiança que havien posat en ells.”

Després d’aquesta disculpa, el P. Soler ha recordat que el monestir ja està seguint el protocol establert pel papa Francesc en aquests casos, i que per tant la comunitat té “les eines necessàries per aclarir els fets i atendre les víctimes d’una manera justa i evangèlica”.

D’altra banda, el mateix abat de Montserrat ha aprofitat l’homilia per agrair les mostres de suport que, com ha explicat, s’han rebut d’una manera molt especial després del tracte que han fet alguns mitjans de comunicació d’aquesta notícia: “Volem agrair les moltes mostres de suport i amistat, que valoren el treball i l’aportació de Montserrat i aprecien la fidelitat global de la comunitat als seus compromisos monàstics. En aquest sentit, puc dir que ens han dolgut certes expressions aparegudes en alguns mitjans que semblava que estenien la sospita d’agressors sexuals al conjunt dels monjos”.

Per acabar, el P. Soler ha fet una crida a la pregària per la comunitat, perquè “pugui continuar essent en lloc de veneració i lloança a la Mare de Déu i d’anunci creïble de l’Evangeli de la misericòrdia”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET