ESGLÉSIA CATALUNYA 
Cap a un 8 de març dins l’Església
La religiosa Viqui Molins i la teòloga Neus Forcano participen en el cicle “Els dilluns dels Drets Humans” i donen les claus per avançar cap a una igualtat efectiva a l’Església
Macià Grau 05/02/2019

El dilluns 4 de febrer, la seu de Cristianisme i Justícia de Barcelona va acollir una nova sessió del cicle “Els dilluns dels drets humans”, una iniciativa que vol donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre les problemàtiques que comporten les vulneracions dels drets humans arreu del món. Després de tractar temes com la immigració o la lluita pel treball decent en sessions anteriors, aquesta vegada va ser el torn d’una vulneració que afecta directament l’Església: la igualtat efectiva entre homes i dones.

La taula roda, moderada per la periodista Montse Santolino, es va titular “Cap a un 8 de març dins l’Església”, i va servir perquè dues expertes i pioneres en el tema com són la religiosa Viqui Molins i la teòloga Neus Forcano exposessin les claus per avançar en el camí cap a una igualtat efectiva dins l’Església.
En aquest sentit, Viqui Molins va destacar la necessitat de canviar la pròpia estructura de l’Església per aconseguir canvis importants: “Si l’Església canviés la seva estructura, les dones hi tindriem un paper més rellevant. S’hauria de substituir l’actual estructura piramidal per la comunitària primitiva”.
D’altra banda, Neus Forcano va explicar que la revolució feminista que s’està donant a la societat  també ha de penetrar a l’Església, i que per fer-ho són necessaris canvis que van més enllà de situacions o peticions concretes: “La veu pública és un tret associat a la masculinitat des dels inicis de la història de la humanitat. Hem de reivindicar l’autoritat de les dones dins l’Església, i que no es quedi en el simple fet de poder optar al sacerdoci”.

Finalment, després d’un diàleg obert entre els assistens i les dues conferenciants per reflexionar sobre quina ha de ser la direcció que s’ha de seguir per aconseguir que l’Església no es quedi al marge del procés de renovació que viu la societat, es va fer una crida a tothom perquè el proper 8 de març sigui un nou punt d’inflexió, com ja ho va ser l’any passat, però que aquesta vegada també es vegi reflectit dintre de les esferes eclesials.

 

 


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET