El director del Secretariat de Mitjans de Comunicació de la CEE, José Gabriel Vera (esquerra), i el vicesecretari per a Afers Econòmics, Fernando Giménez Barriocanal, presenten les dades
ESGLÉSIA ESPANYA 
Augmenten en més de 51.000 les declaracions amb la X a favor de l’Església
Presentades les dades de la campanya 2018
SIC 06/02/2019

La Conferència Episcopal Espanyola ha presentat les dades de l’assignació tributària registrats a favor de l’Església catòlica en la Declaració de la Renda de la primavera del 2018, corresponent a l’exercici econòmic de l’any anterior.

Segons les dades, la quantitat destinada pels contribuents a l’Església catòlica ha augmentat en 11.626.046 euros i arriba als 267.384.192 milions d’euros, cosa que suposa un increment del 4,4% en relació amb l’any anterior. Es tracta de la xifra més alta des del començament de l’actual sistema d’assignació tributària el 2007.

L’increment de la quantitat s’explica per dos factors: la millora de la situació econòmica i l’augment de 51.658 declaracions amb assignació a favor de l’Església, provinent majoritàriament de declarants nous.

El nombre de declaracions a favor de l’Església ha estat de 7.164.502. Tenint en compte les declaracions conjuntes, més de 8,5 milions de contribuents destinen a l’Església el 0,7% dels impostos.

Pel que fa a l’import recaptat, a totes les comunitats autònomes s’ha produït un increment de la quantitat recaptada. Les províncies que més contribueixen a l’assignació a l’Església en nombres absoluts són Madrid, Barcelona, València, Biscaia, Sevilla, Múrcia i Màlaga. En relació amb l’any anterior, els contribuents que més han augmentat aquesta aportació a l’Església han estat els de Madrid, Barcelona i Sevilla.

Pel que fa al sexe del declarant principal, homes i dones marquen la X en un percentatge similar: un 34,9% de dones i un 32,6% d’homes.

El percentatge dels contribuents que assignen la X a l’Església i també a la casella d’Altres Fins ha augmentat i passa del 62,5% el 2017 al 64,3% el 2018.

Segons les dades de l’Agència tributària, en la declaració del 2018, ha augmentat en 129.000 el nombre de declaracions que no van marcar ni la casella de l’Església ni la d’Altres Fins Socials. Suposa el 45% del volum total de noves declaracions.  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET