ESGLÉSIA CATALUNYA 
Dos rectors de l’arquebisbat de Tarragona renuncien al càrrec per presumptes abusos sexuals a menors
La diòcesi anuncia la creació d’una comissió per estudiar els fets denunciats i col·laborar amb la justícia
Redacció 06/02/2019

L’arquebisbat de Tarragona ha comunicat aquest dimecres 6 de febrer que Mn. Josep M. Font Solé, rector de les parròquies d’Arbeca, de Sant Martí de Maldà, de Belianes, de Nalec, dels Omellons i de Rocafort de Vallbona, ha demanat poder ser rellevat en el seu càrrec. El motiu, segons explica a la carta de renúncia, és el mateix que el que havia utilitzat per dimitir el dia anterior el rector de Constantí, Mn. Francesc Xavier Morell: les notícies publicades als mitjans de comunicació que indiquen que tots dos podrien haver comès abusos sexuals a menors.

En els dos casos, com ha explicat l’arquebisbat de Tarragona, es va activar el protocol establert per la Santa Seu tan bon punt es van conèixer, que va ser el juny de 2015 i el novembre de 2016 respectivament. Seguint amb aquest protocol, es va informar al Vaticà, que va obrir una investigació d’ofici per les dues denúncies i va prendre les conseqüents mesures disciplinàries. Pel que fa a Mn. Morell, es va arxivar el cas temporalment per falta d’elements, i en el cas de Mn. Font se’l va apartar del servei religiós durant dos anys.

Després de fer-se públiques les dues renúncies, i amb l’objectiu d’investigar tots els casos d’abusos que s’hagin pogut produir dins la diòcesi, l’arquebisbat ha decidit crear una Comissió de Prevenció dels Abusos. Seguint l’exemple d’altres institucions com el monestir de Montserrat o el bisbat de Girona, aquesta comissió invita a totes les víctimes a denunciar qualsevol cas d’abús dins l’Església, a través del correu promotor.justicia@arqtgn.cat o el telèfon 977 229 630.

 

 

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET