ESGLÉSIA CATALUNYA 
Miquel Calsina, nou director de la revista «Qüestions de Vida Cristiana»
Prendrà el relleu de Francesc Torralba, i treballarà per potenciar la revista com “un espai per tractar els grans temes i debats contemporanis”
Redacció 11/02/2019

La revista Qüestions de Vida Cristiana (QVC), fundada l’any 1958 pel monjo de Montserrat P. Evangelista Vilanova, va anunciar el dijous 7 de febrer que Miquel Calsina serà el nou director de la publicació. D’aquesta manera, Calsina, que és prevere de diòcesi de Girona i professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL), prendrà el relleu de Francesc Torralba, i es convertirà en el quart director de la segona etapa de QVC.

Com ha explicat la mateixa revista en un comunicat, un dels principals objectius de Calsina al capdavant de QVC -la periodicitat de la qual és quadrimestral-, serà el de potenciar-la perquè sigui “un espai per tractar els grans temes i debats contemporanis, sobretot des d’una perspectiva eclesial i cristiana”. D’altra banda, el nou director també ha reconegut que a partir d’ara es farà un esforç per “arribar molt més àmpliament a cercles docents, culturals, religiosos i, sobretot, a les noves generacions amb inquietuds que vulguin reflexionar al voltant dels canvis que experimenta el món actual”.

Una revista molt significativa per a Montserrat

Una de les principals característiques que defineixen l’essència de QVC és que va ser la primera revista del seu gènere que va ser autoritzada després que en la postguerra fossin suprimides totes les revistes en català. Aquest fet va fer que Montserrat l’hagi considerat sempre com una revista significativa d’una de les seves missions: la d’aprofundir i de fer comprensible als nostres contemporanis la fe cristiana i la visió de la realitat que se’n deriva.

L’any 2009, la Fundació Joan Maragall i QVC van arribar a un acord per iniciar una etapa conjunta, que va suposar la constitució d’un consell de redacció vigorós i el primer nomenament d’un director no monjo. El primer ho va ser Ramon Pla i Arxé, posteriorment Carles Torner i Francesc Torralba, i ara és el torn de Miquel Calsina.

 

 

 

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET