EDITORIAL 
Beatificació del metge i alcalde Mullerat
Redacció 26/02/2019

Tarragona es prepara per la beatificació de Marià Mullerat i Soldevila (Santa Coloma de Queralt, 1897—Arbeca, 1936) un pare de família de profundes conviccions cristianes, que fou metge i alcalde d’Arbeca i que morí màrtir de la persecució religiosa. Beat vol dir feliç o benaurat i és el tercer pas en el camí de la canonització després de servent de Déu i venerable i abans de sant. Aquesta serà la primera beatificació celebrada a la catedral tarragonina des que el 2005 la Congregació per les Causes dels Sants va disposar que les beatificacions serien realitzades per un cardenal en nom del Sant Pare (normalment el prefecte de la mateixa Congregació) i que se celebrarien en les diòcesis que les havien promogudes. Això aproxima encara més als fidels del lloc el testimoni lluminós d’aquell que ha estat de la seva mateixa nissaga, llengua i cultura.

Mullerat fou un divulgador de la cultura catalana: conferenciant, va fundar L’Escut, un quinzenari local escrit íntegrament en català entre el 1923 i el 1926, en els anys de la dictadura de Primo de Rivera, on apareixien notícies i anècdotes locals i comarcals; altres d’interès nacional i estatal; història d’Arbeca, defensa del bon parlar, ensenyament, agricultura, religió, moral, festes i tradicions, esports... amb poemes i escrits de grans autors catalans. Escollit alcalde d’Arbeca el 1924, va exercir el càrrec per dos triennis consecutius, fins el 1930. La seva voluntat fou sempre servir el poble i treballar en favor de la convivència pacífica. Com a metge, va arribar a curar un dels seus botxins d’una ferida que es va causar a si mateix en disparar-se-li l’arma homicida que portava i va fer una recepta per al fill malalt d’un dels que l’assetjaven. Pujat ja al camió que el conduiria al lloc triat per a l’assassinat, va recordar els seus pacients. Va demanar llapis i paper i va escriure-hi els noms dels que esperaven la seva visita professional. Després va pregar a algú del seu entorn que fes arribar aquella llista a un altre metge del poble, perquè ell mantingués sota la seva cura als qui ja mai més no podria atendre.

Per tal de preparar dignament aquesta magna celebració eclesial, s’estan organitzant actes a la parròquia de la seva vila nadiua, a Reus i a Arbeca. A l’amfiteatre romà de Tarragona —de tantes evocacions martirials— se celebrarà un Via Crucis. Tot culminarà el 23 de març amb la solemne beatificació del servent de Déu en una celebració presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de la Causa dels Sants a la  catedral de Tarragona que serà retransmesa per Ràdio Estel. L’endemà, la missa d’acció de gràcies a Arbeca, presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol. Donem-ne gràcies a Déu i que Marià Mullerat intercedeixi especialment pels nostres polítics locals, metges i periodistes.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET