ESGLÉSIA CATALUNYA 
Barcelona, Sant Feliu i Terrassa comptaran amb un organisme extern i interdisciplinari per lluitar contra els abusos
El cardenal Omella ha confirmat que va fer «de pont» entre els presidents de la Generalitat i del Govern espanyol
Carme Munté Margalef 07/03/2019

L’Església catalana està fent els deures arran de la cimera celebrada al Vaticà per combatre la xacra dels abusos sexuals. L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha anunciat que la província eclesiàstica de Barcelona, formada per les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, treballa en la creació d’un equip extern i interdisciplinari, format per laics i laiques, «que ens ajudi a verificar els casos, acompanyar les víctimes i trobar una solució». Un equip format per advocats, psiquiatres, mediadors que complementi la tasca que ja desenvolupen els tribunals eclesiàstics.

«El papa Francesc ens ha fet posar les piles sobre un tema que és molt seriós, hem d’estar molt al costat de les víctimes, investigar i portar la investigació al tribunal eclesiàstic i, si és penal, al civil», ha manifestat el cardenal Omella al llarg d’una entrevista al programa Els Matins de TV3. I ha destacat que està en contacte amb la Unió de Religiosos de Catalunya per tal d’actuar de forma més coordinada en aquesta «xacra que afecta l’Església, però també el conjunt de la societat».

El cardenal Omella ha destacat que la cimera celebrada al Vaticà del 21 al 24 de febrer, convocada pel papa Francesc, «ha estat impressionant». «Quina institució al món, en aquest moment, ha fet una autocrítica, una crida a demanar perdó i avançar per solucionar-ho? És meravellós, és un acte heroic.»

 «La comunió ajuda a resoldre tants problemes!»

Al llarg de l’entrevista, el cardenal Omella ha abordat el seu paper per afavorir el diàleg en el conflicte entre Catalunya i Espanya durant els fets que ara s’estan jutjant al Tribunal Suprem. «Vaig fer de pont, de correu, d’un lloc i de l’altre, entre president i president», ha dit Omella. «Portava la preocupació d’un i de l’altre, i intentava ajudar per avançar en el diàleg, però no va ser possible.» Omella ha dit que «com a prevere, com a home d’Església, buscava afavorir la comunió», perquè el que el preocupa és la convivència i la no-confrontació. «La comunió ajuda a resoldre tants problemes!»

L’arquebisbe s’ha mostrat encantat de formar part de la societat barcelonina i catalana, «una societat emprenedora i preparada». I ha apel·lat a la unió de forces que va fer possible els Jocs Olímpics del 1992. «Jo voldria que això continués, malgrat les diferències, les propostes i els projectes diferents, si arribéssim a fer una coordinació de tots seria impressionant, seria una bomba atòmica.»

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET