ESGLÉSIA ESPANYA 
"El seminari, missió de tots"
La Conferència Episcopal Espanyola es prepara per a la celebració del Dia del Seminari
Macià Grau 13/03/2019

Com cada any, l'arribada de la festa de Sant Josep suposa també la celebració del Dia del Seminari, una efemèride dedicada a suscitar vocacions sacerdotals mitjançant la sensibilització a la societat i en particular a les comunitats cristianes.
Amb aquest objectiu, la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha emès un comunicat on exposa totes les reflexions i catequesis que s'impartiran entre el 17 i el 19 de març, sota el lema "El seminari, missió de tots".

L'elecció del lema d'aquest any, com ha explicat la mateixa CEE, fa referència al fet que "tots som responsables de la pastoral de la crida", i perquè "demana la participació activa de tots els cristians com a membres del Cos de Crist". D'aquesta manera, la CEE vol expressar que "és missió de tots" resar pels seminaristes i col·laborar en la seva preparació pel sacerdoci.

Un 24% més de seminaristes ordenats sacerdots

En el mateix escrit, la CEE aprofita per fer un resum del curs 2018-2019 als Seminaris d'arreu del territori, tant dels majors com dels menors. Segons les dades recollides, el nombre total de seminaristes menors ha estat de 918, dels quals 29 han acabat passant al seminari major. Pel que fa als majors, actualment hi ha fins a 1.203 aspirants al sacerdoci, una xifra lleugerament inferior al curs anterior (1.263). No obstant, hi ha una dada crida a l'optimisme: aquest any s'han ordenat 134 seminaristes, un 24% més que el 2017, fet que demostra que la tasca dels seminaris contiua viva i que cada any hi ha joves que continuen sentint la crida del Senyor.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET