VATICÀ 
El Vaticà presenta l'exhortació apostòlica postsinodal dedicada als joves "Crist viu"
El document és el resultat del Sínode d'aquest any, en el qual els bisbes van tractar el tema "Els joves, la fe i el discerniment vocacional"
Redacció 03/04/2019

Després del treball que van fer tots els bisbes durant el passat Sínode per apropar-se i entendre les noves generacions, finalment aquest dimarts 2 d'abril s'ha fet públic el document que plasma les seves conclusions i que marcarà el camí que ha de seguir l'Església en l'àmbit de la Pastoral juvenil i vocacional a partir d'ara. El document, que rep el nom d'exhortació apostòlica postsinodal Crist viu, s'ha presentat oficialment a l'Oficina de Premsa de la Santa Seu davant la presència de diverses autoritats, entre les quals destaquen el cardenal Lorenzo Baldisseri, secretari general del Sínode dels Bisbes, i Mons. Fabio Fabene, subsecretari del Dicasteri.

Durant la presentació, el cardenal Lorenzo Baldisseri ha descrit el document com un "text vinculat estretament al document final del Sínode, que agrega ulteriors i valiosos elements de reflexió". Com ha explicat el mateix cardenal, aquesta exhortació està dividida en 9 capítols que expressen el missatge fonamental que vol transmetre el Papa, que diu que "totes les generacions de creients descobreixen en Crist un contemporani i un company de viatge". Per la seva banda, Mons. Fabio Fabene, ha definit el document com "una altra perla que el papa Francesc dona a l'Església, i en particular, als joves cristians".

Una de les principals característiques de l'exhortació, que es pot consultar íntegrament a la pàgina web del Vaticà, és que en cap moment parla d'Església dels joves i tampoc d'Església amb els joves ni per als joves sinó que en tot moment fa referència a una Església amb un únic cos, de la qual com ha explicat Mons. Fabio Fabene, els joves "són membres vius i creatius, i contribueixen en la missió de l'anunci de l'Evangeli de la bellesa de la vida en Crist".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET