VATICÀ 
El Papa autoritza les peregrinacions a Medjugorje
Aquesta decisió no suposa l’autentificació de les aparicions
AICA 13/05/2019

Francesc ha autoritzat les peregrinacions a Medjugorje que seran organitzades oficialment per les diòcesis i parròquies. Això suposa que ja no es duran a terme en forma “privada” com fins ara, tal com ha explicat el portaveu de l’oficina de premsa vaticana, Alessandro Gisotti.

Segons Gisotti es tracta d’una decisió “adreçada a afavorir i promoure els fruits del bé”, però això no significa que les aparicions es considerin autèntiques.

La decisió del Papa la va fer pública el nunci apostòlic a Bòsnia i Hercegovina, Luigi Pezzuto, i l’arquebisbe Henryk Hoser, visitant apostòlic especial de la Santa Seu, durant la missa al santuari-parròquia que ha esdevingut una destinació per a milions de pelegrins.

Gisotti ha especificat que l’autorització papal ha d’anar acompanyada “amb cura per evitar que aquestes peregrinacions s’interpretin com una autenticació dels esdeveniments coneguts que encara requereixen d’un examen per part de l’Església. Per tant, s’ha d’evitar que aquestes peregrinacions creïn confusió o ambigüitat sota l’aspecte doctrinal. Això també afecta els pastors de tots els ordes i graus que pretenen anar a Medjugorje i celebrar o concelebrar-hi de manera solemne”.

Per al portaveu vaticà, “donada la considerable afluència de persones que van a Medjugorje i els fruits abundants de la gràcia que hi han sorgit, aquesta disposició és part de l’atenció pastoral particular que el Sant Pare ha volgut donar a aquesta realitat”.

El visitant apostòlic, ha assenyalat Gisotti, “així, tindrà més facilitat per establir les relacions amb els sacerdots encarregats d’organitzar peregrinacions a Medjugorje, com a persones segures i ben preparades, oferint-los informació i indicacions per poder realitzar fructíferament aquestes peregrinacions”.

La decisió del Papa es produeix un any després del nomenament de Hoser, arquebisbe emèrit de Varsòvia-Praga com a visitant apostòlic especial per a la parròquia de Medjurgorje, per a un període indefinit.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET