Memorial a Omaha Beach, a Normandia
VATICÀ 
El Papa recorda el desembarcament de Normandia
En un missatge, Francesc defensa una veritable fraternitat universal
Redacció 07/06/2019

Amb motiu del 75è aniversari de l’anomenat Dia D, el desembarcament dels Aliats a Normandia, el 6 de juny del 1944, que va marcar l’inici de l’alliberament de l’ocupació nazi, el papa Francesc ha enviat un missatge al bisbe de Bayeux-Lisieux, Mons. Jean-Claude Boulanger.

“Recordo amb gratitud tots els soldats que, provinents de diferents països, inclosa França, van tenir el valor de comprometre’s i donar la vida per la llibertat i la pau”, escriu el Papa.

Francesc confia a l’amor de Déu els soldats, “així com a les milions de víctimes d’aquesta guerra, sense oblidar els qui, del bàndol alemany, van combatre en l’obediència a un règim mogut per una ideologia mortal”.

El Pontífex expressa que aquesta commemoració permeti a totes les generacions “reafirmar amb força que la pau es fonamenti en el respecte de cada persona, qualsevol que sigui la seva història, en el respecte del dret i del bé comú, de la creació que ens ha estat confiada i de la riquesa moral transmesa per les generacions passades”.

Finalment, Francesc demana al Senyor que ajudi els cristians de totes les confessions, juntament amb els creients d’altres religions i les persones de bona voluntat, “que promoguin una veritable fraternitat universal, afavorint una cultura de la trobada i del diàleg, atent als més petits i als pobres”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET