ESGLÉSIA 
Els donatius a les esglésies ja es poden fer amb targeta de crèdit o mòbil
El Banc Sabadell ha instal·lat dispositius "contactless" a 160 parròquies d'Espanya perquè els feligresos puguin fer-hi pagaments i aportacions sense la necessitat de portar diners en efectiu
Macià Grau 25/06/2019

Les donacions dels particulars a les esglésies per ajudar en el seu manteniment s'havien fet fins ara mitjançant caixes o recipients que recollien els diners en efectiu dipositats de manera anònima pels feligresos. Aquest sistema però, podria canviar notablement en els propers anys, gràcies a una iniciativa del Banc Sabadell que ha fet que en moltes esglésies els donatius ja es puguin fer amb targeta de crèdit o fins i tot amb el mòbil.

La iniciativa, que forma part del projecte Done de Banc Sabadell, consisteix en la instal·lació d'un dispositiu electrònic a cada església que permet als visitants i als feligresos fer una donació amb l'ús de la tecnologia contactless, cada vegada més utilitzada pels comerços i establiments.
El dispositiu té forma de faristol, i gràcies a una pantalla tàctil permet seleccionar prèviament la quantitat que es vol donar, i després funciona com un datàfon. Aquest sistema fa que, a diferència de les donacions en efectiu, ara ja no siguin anònimes, ja que tots els moviments quedaran registrats com qualsevol pagament electrònic.

De moment, aquests dispositius ja estan presents a més de 160 esglésies d'Espanya, algunes de tan emblemàtiques com la catedral de l'Almudena a Madrid, o d'altres de més properes com a Sant Cugat del Vallès. Tot i que només s'hagi implantat en un nombre reduït d'esglésies, però, la iniciativa del Banc Sabadell podria significar només el principi d'un canvi que ajudarà totes les parròquies a apropar-se una mica més a les tecnologies i costums actuals.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET