ACCIÓ SOCIAL 
La Comunitat de Sant'Egidio de Barcelona alerta de l'onada de calor i fa una crida especial per ajudar als ancians que viuen sols
L'aïllament social és la causa principal de l'augment de la mortalitat de la gent gran els mesos d'estiu
Redacció 25/06/2019

La imminent onada de calor que es viurà a Catalunya els propers dies ha posat en alerta la Comunitat de Sant’Egidio de Barcelona, que de la mateixa manera que a l’hivern ajuda les persones que dormen al carrer, a l’estiu té una cura especial dels ancians que viuen sols, ja que són el col·lectiu que més pateix la calor. Per tal de conscienciar la societat d’aquesta situació, la Comunitat ha emès un comunicat on explica que és responsabilitat de tots estar-ne més pendents durant aquesta època de l’any.

Com es pot llegir al text, el mateix Papa ha recordat els darrers dies la necessitat d’apropar-se “a molts anciants que viuen com amagats, oblidats, sense atenció”, i és per això que la Comunitat creu indispensable fer una xarxa per protegir de la calor les persones més fràgils, però sobretot, protegir-les de l’aïllament social que és la causa principal de l’augment de la mortalitat de la gent gran els mesos d’estiu.

Per fer-ho, Sant’Egidio de Barcelona ha fet una crida a tothom a “fixar-se en els ancians sols que viuen a prop nostre, començant pels veïns de casa”. Com ha explicat, “n’hi ha prou amb una visita o una telefonada”, gestos que estan a l’abast de tothom i que de vegades poden salvar una vida.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET