SOCIETAT 
"Només desitgem que el foc s'extingeixi i no causi més danys"
Els mossens del bisbat de Tortosa viuen amb gran preocupació l'incendi a l'Ebre i treballen per ajudar les persones més afectades
Macià Grau 28/06/2019

Dimecres passat, fruit d'una combustió produïda en un femer situat a la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre), va començar el que ja és l'incendi més devastador que hi ha hagut mai a les Terres de l'Ebre. Des del seu inici, el foc ja ha cremat més de 6.000 hectàrees, arrasant conreus, granges i tot el que es creuava en el seu camí. Fruit d'aquesta catàstrofe, els bombers ja han hagut de desallotjar una cinquantena de persones de casa seva per motius de seguretat: 42 a Flix, quatre a Bovera i quatre a la Palma d'Ebre.

Una de les persones que viu més de prop aquest incendi que continua avançant i ja amenaça les Garrigues i el sud del Priorat és Mn. Miquel Gasulla, rector de la parròquia de l'Assumpció de Maria, a Flix (bisbat Tortosa). Com explica Mn. Gasulla, la majoria dels afectats estan reclosos a les escoles del poble, des d'on reben també l'ajut de la parròquia: "Els de Càritas ja han anat a visitar-los per veure si els faltava alguna cosa, de menjar, roba o el que fos".
Tot i que no es tracti d'una gran multitud, el mateix rector de Flix ha expressat que la parròquia en aquests moments està al servei de l'Ajuntament per ajudar en tot el que li sigui possible: "Estem a la seva disposició, podem deixar el saló parroquial o fins i tot l'Església. El que sigui".

Mn. Gasulla, un dia després de l'inici del foc, va celebrar una missa on es va fer una pregària especial perquè l'incendi no causi més danys i s'extingeixi el més aviat possible. De la mateixa manera ho farà aquest divendres, on es tornarà a fer la pregària durant la celebració de la tarda. D'altra banda, una vegada es pugui controlar el foc i tot torni a la normalitat, els rectors de la zona es reuniran per analitzar la situació: "Tots estem esperant que tot pugui tornar a la seva normalitat; desitgem que l'apaguin aviat i que no passi res. Quan això passi, ens reunirem els mossens de l'arxiprestat per veure si fem alguna celebració especial".

Pel que fa als possibles danys de l'incendi a l'ermita de la Mare de Déu del Remei de Flix, el mateix Mn. Gasulla ha explicat que el foc ha passat pel costat però que no l'ha afectada: "El foc va passar per dalt, però no va tocar. No obstant, la carretetera està tallada i encara no hi podem accedir".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET