VATICÀ 
El Papa canonitzarà el cardenal Newman el 13 d’octubre
El futur sant va establir l’Oratori Sant Felip Neri a Anglaterra
AICA 02/07/2019

El papa Francesc ha presidit el consistori ordinari públic per a la canonització de cinc beats, el proper 13 d’octubre, entre ells el cardenal John Henry Newman (1801-1890).

Ordenat sacerdot a l’Església anglicana, als 44 anys es va convertir al catolicisme i va ser ordenat sacerdot de l’Església catòlica el 1847. Va ingressar a l’Oratori de Sant Felip Neri i va establir aquesta congregació a Anglaterra. També va fundar una universitat catòlica a Dublín (Irlanda) i va supervisar una nova traducció de la Bíblia.

El 1879 el papa Lleó XIII el va crear cardenal. El 19 de setembre del 2010 va ser beatificat per Benet XVI, el qual va reconèixer la seva admiració per l’anomenada “teologia de la consciència”. La seva festivitat se celebra el 9 d’octubre.

A més del cardenal Newman també seran proclamats sants Giuseppina Vannini, fundadora de les Filles de Sant Camil; Maria Teresa Chiramel Mankidiyan, fundadora de les Germanes de la Sagrada Família; Dulce Lopes Pontes, de les Germanes Missioneres de la Immaculada Concepció de la Mare de Déu, i Margarita Bays, verge, del Tercer Orde de Sant Francesc d’Assís.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET