ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: MCS Arq Tarragona
L'arquebisbe Joan Planellas rep el pal·li al Vaticà
Es tracta d'un distintiu que destaca la qualitat d'un arquebisbe metropolità com a cap de les diòcesis de les quals n'és pastor
Redacció 02/07/2019

El dissabte 29 de juny, tots els arquebisbes metropolitans que han estat nomenats en el darrer any es van reunir a la basílica de Sant Pere del Vaticà per celebrar la solemnitat dels sants apòstols Pere i Pau juntament amb el papa Francesc. A la celebració hi va participar l'arquebisbe de Tarragona Joan Planellas, que va viatjar a Roma acompanyat d'alguns membres de la cúria diocesana així com de familiars i amics.

Durant la missa, el Papa va oferir als nous arquebisbes el pal·li, un distintiu que destaca la qualitat d'un arquebisbe metropolità com a cap de les diòcesis de les quals n'és pastor. Aquest ornament, que es col·loca a les espatlles i esquena, és de caràcter personal i està fet amb la llana d'ovella beneïda el dia de la festa de Santa Agnès.

La importància del pal·li la va destacar el mateix papa Francesc durant l'homilia, quan va explicar que "el pal·li recorda l'ovella que el pastor està cridat a portar sobre les seves espatlles; és signe que els pastors no viuen per a ells mateixos, sinó per a les ovelles; és signe que, per posseir la vida, cal perdre-la, donar-la".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET