Àlex Pujol, Àngela Jover, Naundu Jubany i Josep Lluís Cleries.
ACCIÓ SOCIAL 
La Fundació Cassià Just celebra 25 anys
L’empresa d’economia social Cuina Justa compta amb 350 treballadors i un volum econòmic de 6,5 milions d’euros
Carme Munté Margalef 05/07/2019

«Hem anat forjant un concepte renovat de fer feina amb col·lectius fràgils i hem obtingut resultats excel·lents: ser competitius de portes enfora i, en canvi, de portes endins promoure l’enteniment d’humanitat i tolerància cap a les persones que tenim confiades.» Així definia el qui fou abat de Montserrat, Cassià Maria Just, la Fundació que porta el seu nom i que va néixer fa 25 anys fruit de la inquietud d’un grup de professionals de la salut mental, l’acció social i l’educació.

Tenint en compte la dificultat d’inserir sociolaboralment les persones amb dificultats, en el camp de la malaltia mental i l’exclusió social, va néixer el 2005 l’empresa d’economia social Cuina Justa. D’aquesta manera, gràcies a la complicitat de molts col·lectius relacionats amb el sector gastronòmic, Cuina Justa ha pogut assolir les dades actuals: 350 treballadors, el 70% dels quals amb fragilitat, i un volum econòmic de 6,5 milions d’euros el 2018.

«La nostra raó de ser no és la gastronomia, sinó les persones amb fragilitat», ha remarcat Josep Lluís Cleries, president de la Fundació Cassià Just, però certament que «els hem pogut donar una oportunitat laboral a través de la gastronomia, i d’una gastronomia feta amb qualitat». Josep Lluís Cleries ha fet aquestes declaracions en un acte organitzat amb motiu del 25è aniversari de la Fundació Cassià Just. Tal com ha exposat Àlex Pujol, director general de Cuina Justa, un 87% dels ingressos prové de la comercialització dels productes i serveis; un 11%, de l’administració pública, i un 2% d’empreses i particulars.

Així, Cuina Justa posa a disposició de particulars i empreses una àmplia cartera de serveis gastronòmics: des de la gestió de cuines, passant per l’elaboració de sandvitxos, entrepans, amanides o plats preparats, fins a l’opció de càtering per a empreses i institucions. També disposen d’un hort propi on cultiven productes locals i de temporada: Cal Tudela, un camp de 4,5 hectàrees dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, cedit per l’Ajuntament del Prat. Les aliances amb xefs de renom com Nandu Jubany o amb firmes hoteleres com Mandarin Continental també són una ajuda tant per a la formació com la inserció dels mateixos treballadors de la Fundació.

La tasca de la Fundació Cassià Just també té un altre benefici, en aquest cas intangible, com és el de la sensibilització social. Tal com ha destacat Àngela Jover, subdirectora general de Cuina Justa, «volem posar en valor que no es pot parlar de persones discapacitades, sinó de persones amb capacitats diverses».

Aquest divendres el president del patronat de la fundació, Josep Lluís Cleries,  ha intervingut per parlar d'aquesta fita al programa  "A Primera Hora" de Ràdio Estel. Podeu trobar el programa AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET