VATICÀ 
Trobada cordial entre el Papa i el president Putin
Els dos líders han parlat, entre altres temes, sobre Síria, Ucraïna i Veneçuela
Agències 05/07/2019

El papa Francesc ha rebut el president rus Vladimir Putin en una audiència privada que ha durat gairebé una hora. Segons l’oficina de premsa vaticana, la trobada ha estat cordial i totes dues parts han reforçat la satisfacció pel desenvolupament de les relacions bilaterals.

Unes relacions que s’han vist refermades per la signatura d’un protocol d’entesa referent a la col·laboració entre l’Hospital Bambino Gesù i els hospitals infantils de la Federació Russa.

Durant les converses, Francesc i Putin també han tractat aspectes d’importància per a la vida de l’Església catòlica a Rússia, així com la qüestió ecològica i temes importants d’actualitat, amb especial referència a Síria, Ucraïna i Veneçuela.

En l’intercanvi de regals, el president rus ha obsequiat el Papa amb la pel·lícula Sin (“Pecat”) dirigida per Andréi Konchalovski sobre la vida de Miquel Àngel i un llibre amb les imatges del film. A més, li ha lliurat una icona amb les figures de sant Pere i sant Pau.

De la seva banda, el Pontífex li ha regalat una medalla commemorativa del Vaticà amb motiu del centenari del final de la I Guerra Mundial; les exhortacions Gaudete et exsultate i Christus vivit; el seu darrer missatge per a la Jornada Mundial de la Pau i el document sobre la fraternitat humana que va signar a Abu Dhabi i que, li ha explicat, “parla del diàleg amb l’islam”.

A més, el Bisbe de Roma li ha donat un gravat del segle XVII de la plaça de Sant Pere “perquè no s’oblidi de Roma”, li ha dit a Putin.
Es tracta del tercer cop que el papa Francesc rep el dirigent rus. La primera ocasió va ser el 25 de novembre del 2013, pocs mesos després de la seva elecció com a Pontífex, i la segona, el 10 de juny del 2015.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET