VATICÀ 
Francesc recorda que els migrants són “abans que res éssers humans”
El Papa celebra una missa en el sisè aniversari de la seva visita a Lampedusa
AICA 09/07/2019

Sis anys després de la seva visita a l’illa de Lampedusa, el papa Francesc ha presidit una missa a la basílica de Sant Pere, on ha recordat que els migrants són “abans que res éssers humans”. De fet, aquest és el tema sobre el qual reflexiona Francesc per a la propera Jornada Mundial dels Migrants i Refugiats que se celebrarà el proper 29 de setembre.

El Pontífex ha aprofitat l’aniversari per denunciar les tortures, els maltractaments i les violacions que pateixen els migrants i ha assegurat que “ningú no està exempt” de la tasca d’assistir-los.

Segons Francesc, els migrants “són els últims enganyats i abandonats per morir en el desert; són els últims torturats, maltractats i violats en els camps de detenció; són els últims que desafien les onades d’un mar despietat; són els últims deixats en camps d’una acollida que és massa llarga per ser anomenada temporal”.

En l’homilia, el Papa ha destacat que les perifèries existencials de les nostres ciutats estan densament poblades per persones descartades, marginades, oprimides, discriminades, abusades, explotades, abandonades, pobres i sofrents.

Per això, ha assenyalat que “en l’esperit de les benaurances, som cridats a consolar-les en les seves afliccions i a oferir-los misericòrdia; a sadollar-ne la fam i set de justícia; que sentin la paternitat de Déu; a mostrar-los el camí al Regne dels Cels. Són persones, no es tracta només de qüestions socials o migratòries!”.

Els migrants avui s’han convertit en símbol de tots els descartats de la societat globalitzada, ha tornat a recordar el Papa i ha animat a “ajudar els més febles i vulnerables”.

Finalment, el Bisbe de Roma ha agraït als diferents immigrants que han arribat recentment i que ja estan ajudant els germans i germanes que acaben d’arribar. “Vull agrair-los aquest bonic signe d’humanitat, gratitud i solidaritat.”

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET