CULTURA 
El Museu de Montserrat inaugura una nova entrada i vestíbul
La remodelació ha consistit en la col·locació d'uns models de guix de l'escultor Joan Rebull i una escultura de la Mare de Déu Assumpta
Redacció 11/07/2019

El Museu de Montserrat (MDM) compta des del dimecres 10 de juliol amb una nova entrada i vestíbul, que s'ha remodelat amb l'objectiu de "compensar el fet que el Museu pateix la mancança d'una façana escaient a la importància dels seus fons", com ha explicat el P. Josep Laplana, director del MDM.

El projecte de reestructuració dels elements del vestívul ha consistit principalment en la col·locació d'uns models de guix de l'escultor Joan Rebull i una estructura de la Mare de Déu Assumpta, que han substituït una part de la imatge gràfica del vestíbul. Com ha exposat el mateix P. Laplana, "els models de guix exposats a l'entrada del museu permeten una visió propera i impactant, i un diàleg visual amb els relleus definitius de la façana vistos al lluny". D'altra banda, la Mare de Déu Assumpta, feta pel mateix autor, dona la benvinguda al visitant situada al capdavall de les escales d'accés.

El resultat dels treballs, que s'han fet en part gràcies a la col·laboració de la Fundació "la Caixa" i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha estat la creació d'un espai que actua com a plaça pública, i on "conflueixen moltes maneres de veure el món i d'expressar-lo, i on també hi té cabuda el diàleg entre pensaments i expressions artístiques molt diferents, pròpies de creients de diverses religions i també de no creients", com explica el P. Laplana.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET