Processó de la Mare de Déu del Carme a Barcelona
ESGLÉSIA ESPANYA Foto: Agustí Codinach
L’Església demana solidaritat amb la gent del mar
Missatge amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu del Carme
Redacció 16/07/2019

El 16 de juliol, festa de la Mare de Déu del Carme, l’Església celebra el dia de la gent del mar. Enguany el lema escollit és Confia, mariner, dona-li a Ell el timó.

En el missatge per a aquesta jornada el bisbe responsable del Departament d’Apostolat del Mar, Mons. Luis Quinteiro Fiuza, recorda que 3.000 milions de persones depenen de la pesca; d’ells 500 milions dels països en via de desenvolupament.

Mons. Quinteiro fa una crida a la solidaritat i posa en relleu moltes injustícies que afecten les activitats vinculades al mar: abusos físics i verbals, explotació massiva de pescadors, casos de treball forçat, tràfic de persones; desaparició al mar; violència i pirateria; abandonament de vaixells i tripulacions; la degradació dels mars i oceans i la contaminació, entre d’altres.

El prelat responsable d’Apostolat del Mar destaca que “la mar és un element de contemplació i d’admiració, i alhora, és un bé comú que cal protegir des de la conscienciació i mitjançant lleis adequades”. I recorda que qui més pateix les conseqüències de l’impacte negatiu de l’acció humana sobre el mar són les comunitats de països del Tercer Món.

Segons Mons. Quinteiro, és bàsic “per al món de la mar que la solidaritat i la preocupació fraterna estenguin la mà de l’amistat i de la compassió als més pobres amb expressions concretes per al suport de les comunitats properes a la vida del mar o als que visiten els nostres ports”.

Finalment, prega per “totes les persones relacionades amb el món del mar” i expressa la seva gratitud “per la dura feina de sacrificis que duen a terme i que redunden en el nostre benefici econòmic, social, religiós i cultural”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET