ESGLÉSIA ESPANYA 
Mor el cardenal José Manuel Estepa
Va ser membre de la comissió de sis bisbes que van redactar el Catecisme de l’Església
SIC 22/07/2019

Ha mort a Madrid l’arquebisbe emèrit castrense, el cardenal José Manuel Estepa Llaurens. Va néixer a Andújar (Jaén) el 1926. Va estudiar Filosofia a la Universitat Pontifícia de Salamanca i Teologia a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. Era diplomat en Pastoral Catequètica per l’Institut Catòlic de París.

Va ser ordenat sacerdot el 1954, consagrat bisbe el 1972 com a auxiliar del llavors arquebisbe de Madrid, el cardenal Tarancón, i creat cardenal el 2010. El 1983 va ser nomenat vicari general castrense i el 1986 va ser l’arquebisbe castrense d’Espanya.

El cardenal Estepa ha estat vinculat especialment al tema de l’ensenyament i catequesi. A Roma va ser membre de la comissió de sis bisbes que van redactar el Catecisme de l’Església catòlica. Va ser el responsable de la versió i de l’edició d’aquest Catecisme en llengua espanyola. Va ser el redactor principal del Directori General de la Santa Seu per a la Catequesi i encarregat per la Santa Seu de la versió i edició espanyola del Compendi del Catecisme de l’Església catòlica.

També va ser secretari del IV Sínode universal de Bisbes de Roma (1977) i pare sinodal en el Sínode de Bisbes per a Europa (1991). Va ser consultor el 1971 i després membre el 1978 de la Congregació per al Clergat.

A la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de la Comissió Episcopal per a la Doctrina de la Fe, de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació Social, de la Comissió Episcopal per a la Vida Consagrada i de la Comissió Episcopal d’Ensenyament i Catequesi.

El funeral i enterrament del cardenal Estepa serà dimarts, a les 11.00, a la catedral castrense a Madrid.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET