VATICÀ 
El Papa demana al president de Síria que protegeixi els civils
A través d’una carta Francesc insta Al-Assad a treballar per la reconciliació
Asia News 23/07/2019

Protegir la vida dels civils a Síria i preservar les principals infraestructures del país, com escoles i hospitals. És el que demana el papa Francesc, en una carta adreçada al president siri Bashar al-Assad. La missiva va ser lliurada al mandatari pel cardenal Peter Kodwo Appiah Turkson, prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral.

En una entrevista a Vatican News, el cardenal i secretari d’Estat vaticà, Pietro Parolin, constata que  “el que està passant a Síria és inhumà i no es pot acceptar. El Sant Pare demana al president fer tot el possible per aturar aquesta catàstrofe humanitària, per protegir la població indefensa, en particular les persones més febles”.

En la carta, assenyala, se sol·licita la “protecció de la vida dels civils, que s’aturi la catàstrofe humanitària a la regió d’Idlib, iniciatives concretes per al retorn segur dels desplaçats, l’alliberament dels detinguts i perquè les famílies puguin accedir a informació sobre els seus éssers estimats, així com oferir condicions humanes als presos polítics. Això, juntament amb una renovada crida per reprendre el diàleg i les negociacions amb la participació de la comunitat internacional”.

En la carta, el Papa fa servir en tres ocasions la paraula “reconciliació”.

 “La Santa Seu”, conclou el cardenal, “sempre ha insistit en la necessitat de cercar una solució política viable per posar fi al conflicte, superant els interessos de part. I això s’ha de fer amb les eines de la diplomàcia, del diàleg, la negociació, amb l’assistència de la comunitat internacional. Hem hagut d’aprendre un cop més que la guerra crida la guerra i que la violència crida la violència, com ja ha dit en reiterades oportunitats el Papa, i com repeteix també en aquesta carta”.

Com expressa el cardenal Parolin, “estem preocupats per la situació de punt mort que regeix en les negociacions, sobretot aquelles de Ginebra, per buscar una solució política a la crisi. És per això que en la carta enviada al president Assad, el Sant Pare l’anima a mostrar bona voluntat i a abocar-se a procurar solucions viables, posant fi a un conflicte que s'ha prolongat massa temps i que ha provocat la pèrdua d’un gran nombre de vides innocents”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET