Mn. Fortuny, en la presentació del llibre
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: MCS Arquebisbat de Tarragona
Un nou llibre-guia per a la catedral de Tarragona
El text és d’Antonio P. Martínez i les fotos de Jordi Puig
Redacció 30/07/2019

S’acaba de presentar una nova edició del llibre-guia Catedral de Tarragona (Ed. Triangle Postals) amb text d’Antonio P. Martínez Subías, canonge i delegat diocesà per al Patrimoni artístic i documental i l’art sacre, i fotografies de Jordi Puig, editor.

Mn. Joaquim Fortuny, vicari general de l’arxidiòcesi de Tarragona i degà-president del capítol catedral, en la presentació, ha manifestat que “és bo i útil tenir a les mans aquest llibre-guia que permetrà ajudar a descobrir l’edifici més emblemàtic de la ciutat a través de les seves 159 pàgines i conèixer la gènesi històrica i artística de la seu metropolitana". També ha explicat que "la guia conté 161 fotografies de diferent format, una exquisida selecció que enalteix l’acurada redacció”.

El fotògraf Jordi Puig ha expressat que aquesta nova publicació s’insereix en la col·lecció Patrimonium, que té per objectiu actualitzar i dignificar el patrimoni. Puig també ha destacat les facilitats, la passió i la confiança en què ha pogut treballar amb el Dr. Martínez.

L’autor del text ha definit la publicació com “una obra de divulgació sobre la catedral, lloc de contemplació i silenci que batega des de les darreries del segle XII i que esdevé un llibre obert". Tot resseguint la importància pastoral i catequètica dels diversos espais que alberga el temple ha destacat el gran llegat històric i artístic de la seu metropolitana que corona i embelleix la ciutat de Tarragona.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET