VATICÀ Foto: Archegos
Papa Francesc: “Gràcies pel vostre servei i coratge davant les adversitats”
El Pontífex escriu una carta als sacerdots recordant el 160è aniversari de la mort del rector d’Ars
AICA 05/08/2019

Amb motiu del 160è aniversari de la mort de sant Joan M. Vianney, el rector d'Ars, patró dels rectors, el papa Francesc ha escrit una carta als sacerdots del món, en la qual mostra proximitat i suport a tots els sacerdots, els agraeix el seu servei i els anima amb "coratge" i, renovats en l'Esperit, a lluitar plegats contra els abusos.

Les paraules clau que recorren la carta són dolor, gratitud, ànim i lloança.

"Als meus germans preveres", que sense fer soroll deixen tot per dedicarse a la vida quotidiana de les comunitats; als qui treballen "en les trinxeres"; als donen la cara cada dia sense donar-se gaire importància, "perquè el poble de Déu pugui ser cuidad i acompanyat".

"M'adreço a cadascun de vosaltres", escriu el Papa, "que, tantes vegades, de manera desapercebuda i sacrificada, en el cansament o la fatiga, la malaltia o la desolació, assumiu la missió com a servei a Déu i a la seva gent i, fins i tot, amb totes les dificultats del camí, escriviu les pàgines més boniques de la vida sacerdotal".

Francesc recorda que darrerament "hem pogut sentir amb més claredat el crit, tants cops silenciós i silenciat, de germans nostres, víctimes d'abús de poder, de consciència i sexual per part de ministres ordenats".

Per això assenyala que "sense negar ni repudiar el mal causat per alguns germans nostres seria injust no reconèixer tants sacerdots que, de manera constant i honesta, entreguen tot el que són i fan pel bé dels altres". "Són nombrosíssims els sacerdots que fan de la seva vida una obra de misericòrdia en regions o situacions tantes vegades inhòspites, allunyades o abandonades fins i tot amb risc de la pròpia vida".

El Pontífex els agraeix "l'exemple valent i constant" tot recordant que "els temps de purificació eclesial que vivim ens faran més alegres i senzills i seran, en un futur no llunyà, molt fecunds. No ens desanimem!"

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET