A
ESGLÉSIA MÓN 
Acord de pau històric a Moçambic
A poques setmanes de la visita de Francesc arriba un acord entre el govern i la RENAMO
Fides 08/08/2019

El president Filipe Nyusi i el líder de la RENAMO (Resistència Nacional Moçambiquesa) Ossufo Momade han signat un acord de pau històric que estableix els termes de l’alto al foc entre les parts. D’aquesta manera es posa fi a dècades de conflicte entre el govern central i l’antic grup opositor rebel, que ha esdevingut el principal partit de l’oposició.

L’acord, que compromet les dues parts a celebrar eleccions generals pacífiques el 15 d’octubre, s’ha signat a poques setmanes de la visita del papa Francesc al país el 5 de setembre amb el lema “Esperança, pau i reconciliació”.

“Volem assegurar a la nostra gent i al món que hem enterrat la mentalitat de fer servir la violència com una forma de resoldre les diferències”, ha explicat Momade. “Aquest acord obre una nova era en la història del nostre país en la qual cap moçambiquès farà servir armes per resoldre conflictes”, ha confirmat el president Nyusi.

Una delegació de la Comunitat de Sant'Egidio, encapçalada per Mons. Matteo Zuppi ha participat en la cerimònia de la signatura de l’acord de pau i reconciliació. Mons. Zuppi va ser un dels mediadors de l’acord de pau de Moçambic a Roma el 1992, que posava fi a una llarga guerra civil.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET