SOLIDARITAT 
Migrants amb Drets denuncia la passivitat d’Espanya, Itàlia i Malta
La xarxa d’entitats lamenta la insolidaritat amb les persones rescatades al mar
Redacció 14/08/2019

Les organitzacions que integren a Espanya la xarxa Migrants amb Drets (Càritas, Confer, Justícia i Pau i la Comissió Episcopal de Migracions) denuncien la manca d’iniciativa dels governs d’Espanya, Itàlia i Malta perquè les persones rescatades a bord dels vaixells Open Arms i Ocean Viking puguin ser portades a port segur.

Deplorem que el ministre de Foment del Govern d’Espanya hagi manifestat la seva crítica vers la tasca de qui qualifica com a ‘abanderats humanitaris’”, denuncia la xarxa.

Segons Migrants amb Drets, “cada vida compta, cada ésser humà és insubstituïble i és un projecte de futur. És una qüestió d’humanitat que ni una sola d’aquestes vides quedi truncada”.

Per això recorda que és un “deure ètic” de la Unió Europea i dels Estats membres “arbitrar respostes eficaces i respectuoses” amb els drets humans.

La manca de resposta, assegura la xarxa, suposa un “incompliment flagrant dels acords internacionals i una responsabilitat gravíssima per omissió davant les morts que es poden arribar a produir en el present i en el futur”.

Migrants amb Drets demana als poders públics una solució immediata a la situació de “desemparament greu” que es viu a la Mediterrània i que liderin el “coratge polític necessari per evitar que tantes persones que necessiten protecció urgent continuïn patint”.

Finalment, recorden el missatge del papa Francesc per a la propera Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat (29 de setembre), on recorda que la resposta al repte de les migracions es resumeix en quatre verbs: acollir, protegir, promoure i integrar.

De cap manera, conclou la xarxa, la resposta no pot ser “rebutjar, ignorar, bloquejar i penalitzar que és el que està passant”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET