ESGLÉSIA CATALUNYA 
Aitona celebra la festa de Santa Teresa Jornet
El poble natal del bisbe de Lleida Salvador Giménez recorda la figura de la santa i agraeix tot el treball i carisma de les germanetes de la seva Congregació
Jordi Curcó 28/08/2019

El passat 26 d'agost, el bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls va arribar a Aitona, el seu poble natal, per presidir un any més la festa de Santa Teresa Jornet, que precisament va néixer en aquest municipi el 9 de gener de 1843.
Per recordar la figura de la santa, un gran nombre de vilatants es van reunir a la capella de la residència de les germanetes dels Ancians Desemparats, on van celebrar una eucaristia concelebrada pel vicari general Mn. Josep A. Jové, el rector Mn. Santiago Mateix, el rector emèrit Mn. Antoni Guàrdia i altres preveres diocesans.

Durant l'homilia, el bisbe Salvador va enaltir la figura de Santa Tersa Jornet, la qual va presentar com a model de vida en el seguiment de Jesús: "Cal donar gràcies a Déu per haver concedit a aquest poble d'Aitona aquesta gran santa, gairebé contemporània a nosaltres i que amb l'obra de les seves germanetes és una bona manera d'estendre el nom d'Aitona arreu del món". D'altra banda, també va expressar la seva admiració pel treball i carisma de les germanetes de la Congregació fundada per la santa, esteses arreu del món: "...que donen la seva vida al servei de l'Església, seguint el model de vida de la seva fundadora i el carisma de la Congregació. Tot el que fan pels ancians desemparats, ho fan per Crist", digué el Sr. Bisbe.

Com és tradició de cada any, la celebració va finalitzar amb la veneració de la relíquia de Santa Teresa Jornet, mentre la Coral Etosca d'Aitona que solemnitzà l'Eucaristia cantà l'himne de la santa. Posteriorment es va fer la tradicional foto de família dels matrimonis i ancians homenatjats, amb el bisbe de Lleida i autoritats, per posteriorment dirigir-se fins al pavelló del poble on ha tingut lloc el dinar de germanor i el lliurament de les plaques commemoratives de l'homenatge, en el dia de l'Ancianitat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET