A l'esquerra, Mons. López; a la dreta, Mons. Ayuso
VATICÀ 
Francesc crearà tretze nous cardenals
Entre els nous purpurats hi haurà dos d’espanyols: Miguel Ángel Ayuso i Cristóbal López
Redacció 02/09/2019

“Estimats germans i germanes, el proper 5 d’octubre tindré un consistori per al nomenament  de nous cardenals. La seva procedència expressa la vocació missionera de l’Església que continua proclamant l’amor misericordiós de Déu a tots els homes de la terra.”

Amb aquestes paraules anunciava el papa Francesc la celebració d’un nou consistori per a la creació de tretze cardenals. Entre ells, dos d’espanyols: el combonià Miguel Ángel Ayuso, president del Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós, i el salesià Cristóbal López, arquebisbe de Rabat.

Entre els nous cardenals figuren l’arquebisbe de Yakarta, Ignatius Suharyo; l’arquebisbe de San Cristóbal de La Habana, Juan de la Caridad García, o l’arquebisbe de Kinshasa, Fridolin Ambongo Besungu.

Amb la creació dels nous purpurats, Francesc torna a fer una apodta per les perifèries, els refugiats i el diàleg interreligiós.

Com escriu Andrea Tornielli, director editorial del Dicasteri de Comunicació del Vaticà, “immediatament després de recórrer la llista dels nou cardenals es fa evident la fidelitat al camí seguit per Francesc des del començament del seu pontificat: el de preferir homes de l’Església en diòcesis frontereres, més enllà dels esquemes i tradicions establerts”.

Dels nous cardenals electes, dos són bisbes diocesans a Europa; dos són llatinoamericans; dos són bisbes a Àfrica, i un té orígens asiàtics. Deu són menors de vuitanta anys i, per tant, electors en el cas dels conclaves, i els altres tres de més de vuitanta són no electors.
Dels tretze nous cardenals que rebran el birret vermell, vuit pertanyen a ordes religiosos missioners.

Podeu consultar la llista completa aquí (en italià).

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET